حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
۱۴۰۳/۱/۹
1391/06/23
یک دندانپزشک:

به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد: دندانژزشك چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: دندان های نهفته به دندان های مجاور و لثه آسیب می رساند.

دکتر مهدی امیدوار، پوسیدگی دندان های مجاور، تحلیل رفتن ریشه دندان های مجاور براثر فشار دندان نهفته، بیماری های لثه و نامرتب شدن سایر دندان ها را از مهمترین عواقب دندان های نهفته برشمرد.

وی افزود: دندان های نهفته دندان هایی هستند که از لحاظ سنی در سن مورد انتظار رویش پیدا نکرده اند.

دکتر امیدوار تصریح کرد: در صورتی که دندان های نهفته از دهان خارج نشود منجر به بروز عفونت، کیست، تومور، صدمه به دندان های مجاور و بیماری های مفصل گیج گاهی- فکی می شود و احتمال شکستگی فک خصوصا فک پایین در مواجهه با ضربات را افزایش می دهد.

وی افزود: بیشتر دندان های عقل، نیش بالا و آسیاب کوچک در زیر لثه نهفته می شود.

این دندانپزشک چهارمحال و بختیاری خاطر نشان کرد: دندان های عقل که آخرین دندان در فک محسوب می شود به علت کمبود فضای رشد، امکان نهفته شدن بیشتری از سایر دندان ها دارد.

امیدوار افزود: دندان های نیش بالا معمولا در سن 13 تا 14 سالگی و دندان های عقل از 20 الی 22 سالگی باید رویش پیدا کنند.

وی خاطر نشان کرد: چنانچه دندان های نیش و عقل در این سنین رویش پیدا نکنند احتمال نهفته بودن این دندان ها در لثه وجود دارد و فرد باید برای آگاهی از وجود دندان نهفته به پزشک مراجعه کند.

این دندانپزشک افزود: دندان نهفته از طریق معاینات رادیو گرافیکی و کلینیکی قابل تشخیص است.

وی متناسب نبودن فضای فک با اندازه دندان ها، استخوان های متراکم و بافت نرم متراکم را از عمده ترین علل نهفته شدن دندان ها عنوان کرد.

دکتر امیدوار تصریح کرد: دندان های نهفته از طریق جراحی و خارج کردن دندان قابل درمان است.

وی بهترین سن برای خارج کردن دندان های نهفته را 20 تا 25 سال عنوان کرد و افزود: با بالا رفتن سن، جراحی استخوان فک سخت تر است و التیام زخم ناشی از جراحی هم به مراتب طولانی تر می شود.

امیدوار افزود: در سنین بالای 40 سال که دندان به طور کامل در داخل استخوان نهفته و از لحاظ رادیو گرافیکی و کلینیکی عارضه ای برای فرد درپی نداشته باشد، در این گونه مواقع نیاز به جراحی نیست و فرد تنها باید سالی یک مرتبه برای چکاب به دندانپزشکی مراجعه کند.

وی تصریح کرد: ممکن است دندان عقل در برخی افراد هیچ گاه تشکیل نشود ولی فرد برای اطمینان از وجود یا نبود آن باید به پزشک مراجعه کند.

تعداد بازدید:
300
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:3 تعداد کل امتیازها:15
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
آدرس:شهركرد، بلوار كاشاني، ستاد مركزي دانشگاه
كدپستي:8815713471      تلفن:5-33330061-038
تاریخ بروز رسانی 1403/01/09
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal